Vivianne Holmberg

Sopran

Vivianne Holmberg gör för närvarande sin sjunde säsong som solist på Kungliga Operan i Stockholm där hon just nu är aktuell som Valencienne i Glada Änkan. Vivianne medverkar även i Ung på Operans bearbetning av Mozarts Don Giovanni; Min bror är Don Juan, där hon sjunger Donna Anna, samt sjunger Femte magd i Elektra. Föregående säsong framträdde Vivianne som Rosina i Barberaren i Sevilla, Woglinde i Ringen och Papagena i Trollflöjten.


Tidigare säsonger har Vivianne setts i roller som Nanetta i Falstaff, Pamina i Trollflöjten, Atalanta i Xerxes, Oscar i Maskeradbalen, Zerlina i Don Giovanni, Blomsterflicka och Knekt i Parsifal, Chloë i Spader dam, Barbarina i Figaros bröllop, Belinda i Dido och Aeneas och Andra niece i Peter Grimes.


Utanför Kungliga Operan har Vivianne bland annat setts på Dalhalla i rollen som Woglinde i Rhenguldet, på Läckö Slottsopera i rollen som Nanetta i Falstaff och på Confidencen som Euridice i Glucks Orfeus och Eurydike.


Vivianne Holmbergs konsertrepertoar innefattar verk som Bachs Johannespassion, Händels Messias, Requiem av Mozart, Brahms och Rutter samt Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Under sommaren 2012 framträdde Vivianne vid Drottningholms Slottsester som solist jämte Peter Mattei i en scenisk konsert med musik av Mozart.


Vivianne tog sin examen vid Operahögskolan i Stockholm 2011 och började som solist på Kungliga Operan direkt efter utbildningen. Under skoltiden sågs hon bland annat som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera och Despina i Così fan tutte på Drottningholms Slottsteater.


2010 mottog Vivianne Holmberg Anders Wall-stipendiet och 2014 mottog hon Håkan Mogrens stipendium.En riktig karamell blev Pa-pa-pa-duetten, där Holmberg matchade Mattei i agerande och sång. (SvD 5 augusti 2012)

 

Uppdaterad januari 2018