Vivianne Holmberg

Sopran

Vivianne Holmberg är den kommande säsongen aktuell bland annat som Donna Anna i Don Giovanni på Kungliga Operan i Stockholm. Vivianne har, under sin sjunde säsong som solist på Kungliga Operan, synts i roller som Valencienne i Glada Änkan, samt som Femte magd i Elektra. Hon har även medverkat i Ung på Operans bearbetning av Mozarts Don Giovanni; Min bror är Don Juan, där hon sjungit Donna Anna. Föregående säsong framträdde Vivianne som Rosina i Barberaren i Sevilla, Woglinde i Ringen och Papagena i Trollflöjten.


På Kungliga Operan har Vivianne även setts i roller som Nanetta i Falstaff, Pamina i Trollflöjten, Atalanta i Xerxes, Oscar i Maskeradbalen, Zerlina i Don Giovanni, Blomsterflicka och Knekt i Parsifal, Chloë i Spader dam, Barbarina i Figaros bröllop, Belinda i Dido och Aeneas och Andra niece i Peter Grimes.


Utanför Kungliga Operan har Vivianne bland annat setts på Dalhalla i rollen som Woglinde i Rhenguldet, på Läckö Slottsopera i rollen som Nanetta i Falstaff och på Confidencen som Euridice i Glucks Orfeus och Eurydike.


Vivianne Holmbergs konsertrepertoar innefattar verk som Bachs Johannespassion, Händels Messias, Requiem av Mozart, Brahms och Rutter samt Lars-Erik Larssons Förklädd Gud. Under sommaren 2012 framträdde Vivianne vid Drottningholms Slottsester som solist jämte Peter Mattei i en scenisk konsert med musik av Mozart.


Vivianne tog sin examen vid Operahögskolan i Stockholm 2011 och började som solist på Kungliga Operan direkt efter utbildningen. Under skoltiden sågs hon bland annat som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera och Despina i Così fan tutte på Drottningholms Slottsteater.


2010 mottog Vivianne Holmberg Anders Wall-stipendiet och 2014 mottog hon Håkan Mogrens stipendium.Vivianne Holmberg använder sin glansfulla sopran till att kreera Malwina med stor musikalitet och tydlig action. (Skånska Dagbladet 18 juli 2018)

Vivianne Holmberg gör här en lidelsefull tolkning med drabbande intensitet. (Göteborgsposten juli 2018)

 

Uppdaterad augusti 2018