William Davis Lind

Tenor

William Davis Lind är en ung tenor från Härnösand som tog sin examen 2018 från Operahögskolan i Stockholm, där han studerat sång under tenoren Erik Årman.


William gjorde sin debut på Kungliga Operans stora scen 2017 i Puccini's Manon Lescaut där han framträdde som Edmondo & Lykttändaren. Under Operahögskolans examensproduktion har han gjort rollen som Roberto i Puccini's Le Villi.

 

William har under sommaren framträtt i rollerna The Rooster/Son i The Fox & The Seven Deadly Sins av Weill och Stravinskij med den fria operagruppen Kamraterna på Årsta Teater i Stockholm. Han är under hösten aktuell på turné med Kungliga Operan, Norrlandsmusiken och Piteå Kammaroperas samproduktion av familjeoperan Den långa långa resan av Johan Ramström. William kommer även framträda som Cavaradossi i en kammarversion av Tosca på Vasateatern i Stockholm.


Under sin tid på Operahögskolan har han gjort roller som Mayor Upfold (Albert Herring), Alfred (Die Fledermaus, SödertäljeOperan) och Peter (Den långa långa resan, Kungliga Operan).

 

Sångkarriären började i rock-/popgenren och har i den banan vunnit Västernorrlands upplaga av Svensktoppen Nästa (2014) och nominerats till Charlotte Perrelli's & Brolles tävling 'Årets Rockröst' (2016). Före studierna på Operahögskolan studerade han på Sceniska Sånglinjen på Kapellsbergs Folkhögskola i Härnösand.


Uppdaterad oktober 2018