Vivianne Holmberg

Sopran

Vivianne Holmberg är för närvarande knuten till Kungliga Operan i Stockholm där hon denna säsong framträder som Mizzi i Der ferne Klang, Frasquita i Carmen och Susanna i Figaros Bröllop. I våras framträdde Vivianne som Donna Anna i Don Giovanni och den föregående säsongen innefattade även rollen som Bobo 1 i den nyskrivna barnoperan När då då av Niklas Brommare och Pija Lindenbaum, en föreställning som även spelats in för SVT.


Vivianne Holmberg har framträtt i ett flertal roller på Kungliga Operan såsom Valencienne i Glada Änkan, Rosina i Barberaren i Sevilla och Woglinde i Ringen. Vivianne har även medbverkat i Ung på Operans bearbetning av Mozarts Don Giovanni; Min bror är Don Juan, där hon sjöng Donna AnnaVivianne har sjungit som Nanetta i Falstaff, Pamina i Trollflöjten, Atalanta i Xerxes, Oscar i Maskeradbalen, Zerlina i Don Giovanni, Blomsterflicka och Knekt i Parsifal, Chloë i Spader dam, Barbarina i Figaros bröllop, Belinda i Dido och Aeneas och Andra niece i Peter Grimes, Papagena i Trollflöjten samt Femte magd i Elektrasamtliga roller på Kungliga Operan.


Sommaren 2018 kunde Vivianne även ses på Läckö Slottsopera i Marschners opera Vampyren i rollen som Malwina. På Läckö har hon tidigare även gjort rollen som Nanetta i Falstaff. Vivianne har framträtt i Dalhalla, i rollen som Woglinde i Rhenguldet och på Confidencen som Euridice i Glucks Orfeus och Eurydike.


Vivianne Holmbergs konsertrepertoar innefattar verk som Bachs Johannespassion, Händels Messias, Requiem av Mozart, Brahms och Rutter samt Lars-Erik Larssons Förklädd Gud.


Vivianne tog sin examen vid Operahögskolan i Stockholm 2011 och började som solist på Kungliga Operan direkt efter utbildningen. Under skoltiden sågs hon bland annat som Serpetta i Mozarts La finta giardiniera och Despina i Così fan tutte på Drottningholms Slottsteater.


2010 mottog Vivianne Holmberg Anders Wall-stipendiet och 2014 mottog hon Håkan Mogrens stipendium.


Uppdaterad oktober 2019


Vivianne Holmberg använder sin glansfulla sopran till att kreera Malwina med stor musikalitet och tydlig action. (Skånska Dagbladet 18 juli 2018)

Vivianne Holmberg gör här en lidelsefull tolkning med drabbande intensitet. (Göteborgsposten juli 2018)