Nyhet

Fira Stockholm Pride och World Pride med Rickard Söderberg

Rickard Söderberg släpper en PRIDE discolåt inför firandet av Stockholm och World Pride och medverkar i ett flertal engagemang.

Stockholm Pride inleds den 2 augusti och firas hela veckan fram till den 8 augusti. Därefter följer WorldPride som i år firas i Köpenhamn och Malmö. Inför Pridefirandet har Rickard Söderberg släppt sin första PRIDE discolåt Let's come together

Under Stockholm Pride gästar Rickard Söderberg Kungsholmens kyrka där han bjuder in till att fira Stockholm Pride med en Sing-along med en mix av andliga sånger och repertoar från operans värld. Sing-along-kvällen äger rum onsdagen den 4 augusti kl.19.00.

Lördagen den 7 augusti mellan kl 12.00 och 14.00 livesänds den digitala Stockholm Pride Parade på Stockholm Pride Online, samt på Facebook och Instagram. Livesändningen leds av Rickard Söderberg och det bjuds på tal, årets officiella Pride-låt, historiska tillbakablickar m.m.

Den 17 augusti firas WorldPride med Malmö Opera och Det Kongelige Opera i Köpenhamn genom ett möte på scenen i World Pride House vid Malmö live Arena. Medverkar online live gör även en representant från Metropolitan Opera från New York, där WorldPride ägde rum 2019 och från Operahuset i Sydney, som står som värd för WorldPride 2023. Rickard Söderberg är moderator för samtalet som kretsar kring den historiska och nutida HBTQ gemenskapens betydelse för konstformen. Fri entré med biljett via Malmö Opera, eller livestreamat kl 13-14 från Malmö live Kuben.

Den 18-19 augusti är Rickard moderator för konferensen Inclusive Sports Forum som hålls på Baltiska hallen i Malmö som en del av EuroGames 2021. EuroGames är Europas största multisportevenemang för idrottsutövare oavsett könsidentitet eller sexuell läggning och äger rum samtidigt som WorldPride i Malmö och Köpenhamn. 

2021-08-02