Nyhet

Jeremy Carpenter och Johanna Rudström i Mozartkonserter i "Operan i Parken"

Jeremy Carpenter och Johanna Rudström medverkar i Kungliga Operans Mozartkonserter där Kungliga Operan gästar Kulturhuset Stadsteaterns utomhusscen i Galärparken i Stockholm.

Kungliga Operan gästar Parkteaterns scen i Galärparken på Kungliga Djurgården mellan den 21 och 26 augusti. Där bjuds på konserter, balettföreställningar och balettklasser. Det är ett familjevänligt program med solister från Kungliga Operan, dansare från Kungliga Baletten och musiker från Kungliga Hovkapellet och Unga på Operan.

Den 21, 23 och 24 augusti ges Mozartkonserter med Kungliga Operans solister. Medverkar gör även två av Stockholmsoperans återkommande gästsolister Johanna Rudström och Jeremy Carpenter. Konserterna ges kl 18:00 i Galärparken på Kungliga Djurgården. 

Jeremy Carpenter har på Kungliga Operans scen framträtt bland annat i titelrollen i Mozarts Don Giovanni, som Escamillo i Carmen, the Protector i Written on Skin och Gérard i Andrea Chénier. Johanna Rudström har synts i roller som Angelina i Askungen, Olga i Eugen OneginCherubino i Figaros Bröllop och Donna Elvira i Don Giovanni.

2021-08-20