Nyhet

Kerstin Avemo i Viva la mamma i Göteborg

Kerstin Avemo i rollen som Prima Donna i Donizettis Viva la mamma

Kerstin Avemo framträder i rollen som Prima Donna i GöteborgsOperans produktion Viva la mamma av Donizetti. Premiären äger rum den 7 maj och föreställningen spelas fram till och med den 10 juni.

Donizettis underhållande och eleganta Viva la mamma ironiserar över svårigheter som kan uppstå inför en operapremiär och parodierar de klassiska operakaraktärerna. För regi och ny svensk text står Galenskaparnas Claes Eriksson – regissör, manusförfattare, revyartist, skådespelare och kompositör – som nu tar sig an sin första operauppsättning. Som han själv säger: ”Eftersom jag redan fått göra allt jag drömt om, sysslar jag numera enbart med sådant jag aldrig kunnat drömma om.”

Kerstin Avemo har tidigare denna säsong gästat Bayerische Staatsoper där hon sjungit rollen som Anita i Léhars operett Giuditta, en roll som hon återvänder till vid nypremiären den kommande säsongen. Kerstin framträder även i rollerna som Olympia/Antonia/Giulietta och Stella i GöteborgsOperans nya produktion av Hoffmanns Äventyr.

2022-05-07