Nyhet

Malin Byström debuterar på Wiener Staatsoper i rollen som Elisabeth de Valois.

Malin Byström debuterar på Wiener Staatsoper i rollen som Elisabeth de Valois i Don Carlos.

Wiener Staatsoper har nypremiär av Verdis Don Carlos, som ges i den franska versionen i fem akter, där Malin Byström för första gången framträder i rollen som Elisabeth de Valois. Framträdandet innebär även en husdebut för Malin, då denna produktion blir hennes första på Wiener Staatsoper. Produktionen är regisserad av Peter Konwitschny och dirigerar gör Bertrand de Billy. På scenen får Malin sällskap av bl.a. Jonas Kaufmann som här sjunger titelrollen.

Nypremiären ges den 27 september 2020 och föreställningen livestreamas även den 4 oktober kl 17:00 och kan ses från Wiener Staatsopers hemsida, se länk nedan. Föreställningen spelas till och med den 11 oktober.

Malin Byström har under våren kunnat ses i livestreamad och tv-sänd konsert med Sveriges Radios Symfoniorkester och hon har gjort rollen som Donna Elvira i Sveriges Radios Symfoniorkesters livestreamade föreställning av Don Giovanni. Under hösten framträder Malin som Tosca i en konsertant version på Deutsche Oper i Berlin och i vinter kommer hon framträda i samma roll på Kungliga Operan i Stockholm.

2020-09-20