AnnLouice Lögdlund

Sopran

Dramatiska sopranen AnnLouice Lögdlund har under våren 2016 sjungit Marie/Marietta i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera, där hon förra säsongen framträdde i rollen som Leonora i Fidelio. AnnLouice är nästa säsong aktuell i titelrollen i Turandot på Folkoperans scen.


Säsongen 2012/2013 sjöng hon Brünnhilde i Valkyrian vid Kungliga Operan i Stockholm under ledning av Lawrence Renes, följt av rollen som Goneril i Aribert Reimanns expressiva Lear i Malmö. AnnLouice har även gästat Malmö Opera där hon 2012 gjort rollen som Kundry i Parsifal och året efter debuterade hon i titelrollen som Turandot på Finlands Nationalopera i Helsingfors.


Våren 2011 sjöng AnnLouice Brünnhilde i Nibelungens Ring på Wermland Opera, en produktion som rönte stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.


AnnLouice Lögdlund är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade år 2000 som Brangäne i Tristan och Isolde på Wermland Opera och har sedan dess framträtt på denna scen i en lång rad roller, såsom Fiordiligi i Cosi fan tutte, Donna Anna i Don Giovanni, Mimì i La Bohème (i regi av Peter Konwitschny), Santuzza i Cavalleria Rusticana,titelrollen i Adriana Lecouvreur, Abigaille i Nabucco och Kundry i Parsifal.


Bland AnnLouice Lögdlunds övriga engagemang kan nämnas Miss Todd i Menottis Miss Todd fångar en tjuv i Spoleto, Kundry i Parsifal i Mannheim, Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Leonora i Verdis Ödets makt vid Ystadoperan, Donna Anna i Don Giovanni på Confidencen, Beethovens Symfoni nr 9 i Karlstad och Wagners Wesendonck Lieder med Hiroshima Symphony Orchestra.


AnnLouice Lögdlund har tilldelats Operapriset 2016, framröstad av Tidskriften OPERAs läsare.

 

AnnLouice Lögdlunds Brünnhilde är magnifik... (...)  ...i en rollgestaltning som lyser av värme och naturlighet. (SvD 20 januari 2013)


Uppdaterad mars 2017