Jonas Degerfeldt

Tenor

Jonas Degerfeldt är knuten till Kungliga Operan i Stockholm, där han sjungit roller som Tamino i Trollflöjten, Greve Almaviva i Barberaren i Sevilla, En italiensk sångare i Capriccio, Eisenstein i Läderlappen, Fenton i Muntra fruarna i Windsor, Don José i Carmen, Pinkerton i Madama Butterfly och Leicester i Maria Stuarda. Jonas har även sjungit Ferrando i Così fan tutte, Lenskij i Eugen Onegin, Alfredo i La Traviata, Rodolfo i La Bohème, Fenton i Falstaff, Alfred i Läderlappen, titelrollen i Werther, Chevalier de la Force i Karmelitsystrarna och Narraboth i Salome.


Jonas Degerfeldt har tidigare framträtt på Drottningholm i roller som Ferrando i Così fan tutte och Gustav III vid uruppförandet av Miklós Maros Kastrater. Han har sjungit Don Ottavio i Don Giovanni vid Scottish Opera, Ramiro i Askungen på La Monnaie i Bryssel, Sam Polk i Carlisle Floyds Susannah och Lenskij vid Deutsche Oper i Berlin, i Spoleto och på Den Norske Opera. Jonas har gjort Almaviva i Barberaren på Finlands Nationalopera, samt Achilles i Glucks Iphigénie en Aulide vid Glyndebourne Festival och konsertant på Concertgebouw i Amsterdam. Jonas Degerfeldt har gästat Den Norske Opera i Oslo som Eisenstein i Läderlappen samt sjungit titelrollen i Idomeneo i Kungliga Operans produktion på Drottningholms Slottsteater.


De senaste säsongerna på Kungliga Operan har innefattat bl.a. Remendado i Carmen, Gaston i La Traviata, Basilio och Don Curzio i Figaros Bröllop.


Som konsertsolist framträder Jonas Degerfeldt i verk som Händels Messias, Mozarts Requiem, Bachs passioner samt Haydns Skapelsen och Årstiderna. Bland hans konsertframträdanden kan nämnas Mozarts Requiem, Alfred i Läderlappen, Skapelsen samt Franz Schmidts Das Buch mit sieben Siegeln; framförda med Sveriges Radios Symfoniorkester och Manfred Honeck. Under Laurence Renes ledning har han sjungit Don Ottavio vid konsertanta framföranden av Don Giovanni med Svenska Kammarorkestern samt Mozarts Requiem med Kungliga Filharmonikerna i Stockholms Konserthus.


Jonas Degerfeldt är född i Skellefteå. Han är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och Operahögskolan i Stockholm. 2001 tilldelades han Set Svanholm-stipendiet.Januari 2021
 
www.fotografkarlmagnusfredriksson.se anges vid publicering www.fotografkarlmagnusfredriksson.se anges vid publicering www.fotografkarlmagnusfredriksson.se anges vid publicering