Maria Streijffert

Alt

Maria Streijffert har denna säsong framträtt som Mrs. Quickly i Falstaff på Malmö Opera. Maria har tidigare synts i ett flertal roller på Malmö Opera. Hon har sjungit Juno i Offenbachs Orfeus i underjorden, La Cieca i La Gioconda, Filipjevna i Eugen Onegin, Miss Bentson i Lakmé, Fru Higgins i musikalen My Fair Lady, samt i rollerna som Mormor/Blomstergumma/Rövarkärringen i familjeoperan Snödrottningen av Benjamin Staern.


Maria Streijffert har tidigare gästat Wiener Festwochen tillsammans med Kammerakademie Potsdam i en nypremiär av Händels Jephtha från 2013/2014, med rollen som Storgè. Marias internationella roller innefattar även Ecuba i Cavallis La Didone med Les Arts Florissants och William Christie i Caen, Paris och Luxemburg och Fernando i Francesco Contis Don Chisciotte in Sierra Morena under ledning av René Jacobs, framförd vid Barockfestivaler i Innsbruck och Beaune. Hon har sjungit Philoktet i Händels Orest vid Komische Oper i Berlin under ledning av Thomas Hengelbrock och hon har gästat Seattle Opera där hon sjöng rollerna som Erda i Rhenguldet och Siegfried och Rossweisse i Valkyrian.


Maria Streijffert har framträtt i rollerna som Eusapia Palladino/Jeanne Langevin vid uruppförandet av Mats Larsson Gothes Blanche & Marie på NorrlandsOperan och på samma scen har hon tidigare sjungit Theodorine i Offenbachs Tulipatanön. På Kungliga Operan i Stockholm har Maria gestaltat Mrs. Quickly i Falstaff, Delila i Simson och Delila och Erda i Siegfried. På Wermland Opera har hon sjungit Erda i Rhenguldet och Siegfried, Schwertleite i Valkyrian, samt 1:a nornan i Ragnarök i deras hyllade Nibelungens Ring. Hon har även sjungit Gaea i Daphne och Modern till Kersti i Kronbruden vid konsertanta framföranden på GöteborgsOperan. Bland hennes övriga operaroller märks Hippolyta i En midsommarnattsdröm vid Malmö Opera och Musikteater, Penelope i Odysseus återkomst vid the Swedish Baroque Festival i Malmö, Arnalta i Poppeas kröning med Stephen Stubbs, Erin Headly och Ensemble Tragicomedia i Malmö på NorrlandsOperan och Sonjetka i Lady Macbeth från Mtsensk på Wermland Opera. Maria har även gästat Läckö Slottsopera där hon gjorde rollen som Marcellina i Figaros Bröllop.


Som konsertsångerska har Maria Streijffert framträtt med flera av de ledande symfoniorkestrarna i Skandinavien. Hon har sjungit Beethovens Symfoni Nr 9 med Kungliga Filharmonikerna (Alan Gilbert, Lawrence Renes). Hon har sjungit Mendelssohns Elias med Göteborgs Symfoniker och Rafael Frübeck de Burgos samt Mahlers Symfoni nr 8 med Kungliga Filharmonikerna och Sakari Oramo. Övriga konsertengagemang har inkluderat Bachs Juloratorium med Ålborgs Symfoniorkester, Messias med Malmö Symfoniorkester, Mendelssohns Elias med Sönderjyllands Symfoniorkester, Mozarts Requiem med Sjaellands Symfoniorkester och Rossinis Messe Solenne med Aarhus Symfoniorkester. December 2013 innefattade Rossweisse i konsertanta framföranden av Valkyrian med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av Daniel Harding.


Ett starkt och berörande uppdykande görs i sista scenen av Maria Streijffert som Erda, den varnande jordgudinnan. (Värmlands Folkblad 19 april 2011)

 

Januari 2021