AnnLouice Lögdlund

Sopran

Dramatiska sopranen AnnLouice Lögdlund har denna säsong sjungit Brünnhilde i Valkyrian på GöteborgsOperan samt Lady Billows i Albert Herring på Wermland Opera.


AnnLouice var föregående säsong aktuell i titelrollen som Turandot på Folkoperan i Stockholm och som Rosalinda i Läderlappen på Wermland Opera. AnnLouice gjorde 2016 rollen som Marie/Marietta i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera, en roll för vilken hon tilldelades Operapriset 2016 framröstad av Tidskriften OPERAs läsare.


AnnLouice har tidigare framträtt som Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm under ledning av Lawrence Renes. Hon har sjungit Goneril i Aribert Reimanns expressiva Lear och Kundry i Parsifal, båda på Malmö Opera. AnnLouice har sjungit Turandot på Finlands Nationalopera i Helsingfors och 2011 sjöng hon Brünnhilde i Nibelungens Ring på Wermland Opera, en produktion som rönte stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.


AnnLouice Lögdlund är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade år 2000 som Brangäne i Tristan och Isolde på Wermland Opera och har sedan dess framträtt på denna scen i en lång rad roller, såsom Fiordiligi i Cosi fan tutte, Donna Anna i Don Giovanni, Mimì i La Bohème (i regi av Peter Konwitschny), Santuzza i Cavalleria Rusticana, titelrollen i Adriana Lecouvreur, Abigaille i Nabucco, Kundry i Parsifal och Leonora i Fidelio.


Bland AnnLouice Lögdlunds övriga engagemang kan nämnas Miss Todd i Menottis Miss Todd fångar en tjuv i Spoleto, Kundry i Mannheim, Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Leonora i Ödets makt vid Ystadoperan, Donna Anna på Confidencen, Beethovens Symfoni nr 9 i Karlstad och Wagners Wesendonck Lieder med Hiroshima Symphony Orchestra.


AnnLouice Lögdlunds Brünnhilde är magnifik... (...)  ...i en rollgestaltning som lyser av värme och naturlighet. (SvD 20 januari 2013)


Uppdaterad maj 2020