AnnLouice Lögdlund

Sopran

Dramatiska sopranen AnnLouice Lögdlund har föregående säsong framträtt som Brünnhilde i Valkyrian på GöteborgsOperan, samt gjort rollen som Lady Billows i Albert Herring på Wermland Opera.  Säsongen 2018/2019 innefattade titelrollen som Turandot på Folkoperan i Stockholm och Rosalinda i Läderlappen på Wermland Opera.


2016 framträdde AnnLouice Lögdlund i rollen som Marie/Marietta i Korngolds Die Tote Stadt på Wermland Opera, en roll för vilken hon tilldelades Operapriset 2016 - framröstad av Tidskriften OPERAs läsare. AnnLouice har framträtt som Brünnhilde i Valkyrian på Kungliga Operan i Stockholm, under ledning av Lawrence Renes. Hon har sjungit Goneril i Aribert Reimanns expressiva Lear och Kundry i Parsifal, båda på Malmö Opera. AnnLouice har sjungit Turandot på Finlands Nationalopera i Helsingfors och 2011 sjöng hon Brünnhilde i Nibelungens Ring på Wermland Opera, en produktion som rönte stor uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.


AnnLouice Lögdlund är utbildad på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade år 2000 som Brangäne i Tristan och Isolde på Wermland Opera och har sedan dess framträtt på denna scen i en lång rad roller, såsom Fiordiligi i Cosi fan tutte, Donna Anna i Don Giovanni, Mimì i La Bohème (i regi av Peter Konwitschny), Santuzza i Cavalleria Rusticana, titelrollen i Adriana Lecouvreur, Abigaille i Nabucco, Kundry i Parsifal och Leonora i Fidelio.


Bland AnnLouice Lögdlunds övriga engagemang kan nämnas Miss Todd i Menottis Miss Todd fångar en tjuv i Spoleto, Kundry i Mannheim, Arminda i La Finta Giardiniera på Kungliga Operan, Leonora i Ödets makt vid Ystadoperan, Donna Anna på Confidencen, Beethovens Symfoni nr 9 i Karlstad och Wagners Wesendonck Lieder med Hiroshima Symphony Orchestra.


AnnLouice Lögdlunds Brünnhilde är magnifik... (...)  ...i en rollgestaltning som lyser av värme och naturlighet. (SvD 20 januari 2013)


Februari 2021